Een gift van € 10.000,-

De Deutsche Club für Kooikerhondje e.V. (DCK) heeft een gift van € 10.000,00 voor onderzoek naar polymyositis ter beschikking gesteld. Er zit een heel verhaal achter en dat staat (in het Duits) op deze website: Bereitstellung von forschungsmitteln. Door de jarenlange, goede samenwerking tussen de verschillende kooikerverenigingen onderling was het vertrouwen zo groot, dat de voorzitter van de DCK, mijn collega de heer Roll, bij de VHNK om de meest efficiënte manier vroeg om het geld te doneren. In overleg met Dr. Mandigers, de DCK, de VHNK en een jurist werd een constructie bedacht om geen overheadkosten te hoeven betalen.

Het geld is nu op een derdengeldenrekening gestort en wordt van daaruit gebruikt, om uitgaven voor het onderzoek te betalen. Beheer van de rekening ligt in de hand van de VHNK. Op deze manier kan het gehele bedrag voor onderzoek gebruikt worden. Kosten van de rekening en administratie worden door de VHNK vereffend. Van Dr. P. Mandigers worden we vier keer per jaar door een rapport op de hoogte gehouden over de uitgaven.

We zijn heel blij en dankbaar voor het initiatief van de DCK. Een ding is zeker: € 10.000,00 helpen wel verder, maar het is bij lange na niet genoeg. Dit stuk is dan ook een oproep om geld te doneren voor onderzoek naar polymyositis.

De derdengeldenrekening zal voorlopig open blijven voor giften van anderen.

BIC: RABO NL2U
IBAN NL70 RABO 0328 3693 06
begunstigde / recipient / Empfänger: Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje

Voor informatie kunt u contact opnemen met de penningmeester of de voorzitter van de VHNK.


Een schrijven van de voorzitter van de DCK: Bereitstellung von Forschungsmitteln

Dankwoord van Paul Mandigers: Dankwoord NL/EN/DE

Sammie

Sammie
Leeftijd: 6 jaar
Geslacht: reu
Vanaf: 7 oktober 2019

Met pijn aan mijn hart en met de tranen in mijn ogen heb ik na lang nadenken besloten dat het beter is als mijn 6-jarige kooiker naar een andere thuis gaat.

Mijn Sammie is een lieverd, een echte familiehond die houdt van knuffelen, spelen en stoeien. Hij is altijd erg enthousiast als hij ons of een andere bekende ziet en komt dan altijd met een speeltje aan zetten. Ik heb een zoon van bijna 2 en dat gaat erg goed.

Sinds de geboorte van mijn zoon en doordat we recentelijk verhuisd zijn, is het Sammie teveel aan het worden. Hij is erg waakzaam en reageert blaffend op elk geluidje. Hij kan ook niet meer alleen thuis zijn terwijl hij dat eerder wel kon en blaft dan alles bij elkaar. Ik merk dat ik hem tekort doe en het levert hem en mij veel stress op.

Sammie zou zich thuisvoelen in een huis zonder andere huisdieren waar de eigenaren veel thuis zijn. Het liefst in een huis met tuin. Hij houdt van de gezelligheid van mensen en kleine kinderen tolereert hij, mits ze hem een beetje met rust laten.

Eventuele geïnteresseerden kunnen contact opnemen met:

Mw. C.M.L. v.d. Berg-Janssen
Tel. 0348-445811 (ma-vrij 15.00-17.00 uur)
puppyinfo@kooikerhondje.nl

« Terug naar de overplaatsingslijst