Overplaatsingslijst

Op deze pagina vindt u de honden die op dit moment voor overplaatsing in aanmerking komen. Eventuele geïnteresseerden kunnen contact opnemen met:

Mw. C.M.L. v.d. Berg-Janssen
Tel. 0348-445811 (ma-vrij 15.00-17.00 uur)
puppyinfo@kooikerhondje.nl

Joep

 • Reu
 • Gecastreerd
 • 9 jaar
 • vanaf 29-11-2018
 • Joep is een lieve hond, mits er geen kleine kinderen of andere honden bij hem wonen en met de juiste begeleiding. Hij is gewend aan katten, autorijden en alleen zijn. Hij kan niet goed met andere honden. Hij heeft een aantal nare ervaringen met honden gehad, waardoor hij uit angst naar vreemde honden blaft en gromt.
  Joep is wantrouwend naar vreemde mensen, dan blaft hij en laat soms zijn tanden zien.

  Joep heeft wat gezondheidsproblemen. Hij heeft gevoelige darmen en staat daarom op één soort voer. Daarnaast was zijn heup uit de kom door een verstapping, hij is in verband hiermee geopereerd aan een gescheurde kruisband en zijn heupkop is verwijderd.

  Er wordt een ander huis voor Joep gezocht omdat hij niet te vertrouwen is met de kinderen in het gezin. Er zijn meerdere bijtincidenten geweest.

  Er wordt iemand gezocht zonder kinderen of andere hond, die Joep op de juiste manier kan begeleiden, zodat hij wat zekerder in het leven komt te staan.

Noran

 • Reu
 •  
 • 3,5 jaar
 • vanaf 09-09-2018
 • Hierbij wil ik mijn allerliefste maatje Noran ter herplaatsing aanbieden hij is 3,5 jaar oud. Onze gezinssituatie is een jaar geleden uitgebreid met nog een zoontje erbij. Het is een aantal weken geleden tussen hem en Noran misgegaan en dit kan ik Noran niet kwalijk nemen.

  Noran is een echt kooikerhondje: lief, trouw, werkwillig, graag in je bijzijn. Hij is afwachtend en soms wat onzeker, maar dit gaf voorheen geen problemen.

  Ik ben altijd wel op mijn hoede geweest met kleine kinderen en erg drukke en/of opdringerige kinderen, hier houdt hij van kleins af aan al niet van. Onze twee oudste kinderen waren toen wij hem kregen al 4 en 7 jaar en dit is altijd goed gegaan. Ze weten dat ze Noran niet te veel en vaak moeten aaien. De oorzaak is dat hij schouderdysplasie heeft: bij beide schouders passen de kop en kom niet goed in elkaar. Dit geeft hem af en toe bewegingspijn en hij kan hierdoor niet zo goed met het onverwachtse omgaan.

  Dit alles heeft ook gevolgen voor de manier van beweging geven. Het is heel belangrijk dat het toekomstige baasje/bazinnetje met hem kan fietsen om zijn spieren goed sterk te houden, zodat hij zo min mogelijk pijn heeft. Zo’n 4 keer per week in een rustige draf is ideaal. Zwemmen vindt hij heerlijk en is ook heel goed voor zijn schouders. Wat niet kan zijn spelletjes of oefeningen met wendingen of springen. Dit maakt zijn schouders pijnlijk.

  Noran kan met andere kleine honden goed overweg. Met grotere honden is hij afwachtend: zijn ze te speels dan laat hij weten dat dat niet kan, dit heeft met zijn schouders te maken. Met intacte reuen gaat het lastiger.

  Wat krijgt u van onze lieve schat terug als u dat gouden mandje heeft zonder kleine kinderen: Noran luistert super, kan goed loslopen, heeft een aantal cursussen gedaan. Hij is graag bij je, wil op zijn tijd een aai en een knuffel, maar hij is geen schoothond. Wel ligt hij graag bij je op de bank wat hem geleerd is met een kleedje. Is deze er niet gaat hij er niet op.

Op de site van Stichting Dierenasiels & Internet staan ook regelmatig Kooikerhondjes die een baas zoeken. U vindt ze op deze link: www.dierenasiels.com. Zoek op Kleine jachthonden en spanielachtigen.