De Bronzen Kooikerkop

Heb je een bezoek gebracht aan Hond 2023? Dan heb je wellicht de bronzen kooikerkop zien staan in onze promotiestand. Sinds 1979 wordt deze wisseltrofee op de Winnertentoonstelling uitgereikt aan de eigenaar van het kooikerhondje, dat beste van het ras wordt, mits de kwalificatie “uitmuntend” wordt toegekend.

De wisselprijs is een bronzen beeltenis van het hoofd van het kooikerteefje ‘t Vaderland Getrouwe Bea en vervaardigd door kunstenares Gerda Kuiper – v.d. Bosch. In 1979 werd deze wisseltrofee voor het eerst uitgereikt met als doel om de deelname van kooikerhondjes aan de Winner tentoonstelling te stimuleren. De eerste winnaar van de trofee in 1979 was kooikerhondje Tommy’s Telg Marnix van dhr. Kuipers.

Dit jaar, ruim 44 jaar na de eerste uitreiking, werd de bronzen kooikerkop uitgereikt aan de Winner’23 Qunack’s Favor Lightning Mcqueen van dhr. Marco Janssen.

Wil jij ook kans maken op de bronzen kooikerkop als Winner’24? Schrijf jezelf dan volgend jaar in voor de Winner tentoonstelling.