Nestkeuring

Loading Map....

Wanneer
09 Mar 2019
09:30-17:00

Locatie Sport&Event Center Beusichem


Nestkeuring

Op zaterdag 9 maart 2019 organiseert de vereniging haar jaarlijkse nestkeuring. Deze keer zijn de gemelde nesten aan de beurt die geboren zijn in 2017 bij leden fokkers van onze vereniging.
Begin januari zullen alle fokkers, eigenaren van de dekreuen en de eigenaren van nakomelingen, zover de adressen bij ons bekend zijn, hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Bent u eigenaar van een hond, geboren in 2017 bij een fokker die lid is van de VHNK, en u wilt graag deelnemen aan de nestkeuring maar u heeft eind januari nog geen uitnodiging ontvangen, neem dan s.v.p. contact op met Frans van Dorp.

Wij organiseren deze nestkeuring omdat het voor de fokkers en de vereniging van groot belang is te weten wat de resultaten zijn van een gemaakte combinatie ouderdieren. Daarom is het belangrijk dat de nesten (zoveel mogelijk) compleet aanwezig zijn, dus alle nakomelingen met vader en moeder.
We rekenen dan ook op de medewerking van fokkers en eigenaren dekreuen om de eigenaren van hun pups enthousiast te maken voor deze keuring.
Het nest wordt beoordeeld op exterieur en karakter. Er wordt een verslag gemaakt van het totale nest en tevens een keurverslag (geen kwalificatie) van elke deelnemende hond.
Deze keuring telt wel mee voor de exterieur eisen gesteld in het Fokreglement.

De uitgenodigde keurmeesters zijn: mw.J. Alberts, mw. H.J.M.R. Leenen-Compen, mw. G. Halff-van Boven en mw. F.L. Mensink.

Bezoekers zijn van harte welkom en mogen tijdens deze dag ook hun niet ingeschreven hond meebrengen.
De dag begint om 9.30 uur en zal eindigen rond 17.00 uur.
Bij deelname verzoeken wij u vriendelijk het inschrijfformulier in te zenden uiterlijk 17 februari 2019.
De volgorde van de te keuren nesten is afhankelijk van het aantal ingeschreven honden per nest en gaat NIET op volgorde van geboortedatum van de nesten.
U ontvangt ongeveer een week voor de nestkeuring een bevestiging van uw inschrijving, hierin staat ook vermeld of uw hond ‘s morgens of ‘s middags aan de beurt is.

Tussen 13:00 en 14:00 uur zal er een dekreuenpresentatie zijn. Voor deze presentatie worden de eigenaren uitgenodigd van de dekreuen die op de lijst van de vereniging staan. Tijdens deze presentatie zal per reu een voorstelronde worden gedaan, elke reu krijgt individueel aandacht.
Indien u overweegt om met uw teefje te gaan fokken kunt u hier al zien welke reuen beschikbaar zijn. Natuurlijk moet u dan nog wel informeren of een reu die u mooi vindt ook verder bij uw teefje past.

In de hal zijn geen stoelen aanwezig. Denk dus naast de drinkbak en het kleedje voor uw hond, ook aan een stoel voor u zelf. Ook is het handig een speld mee te nemen voor het bevestigen van uw draagnummer.

Er zijn aan deze dag geen kosten verbonden.
Wel wordt ervoor de catalogus een bijdrage van € 2,00 gevraagd.

Voor meer informatie betreffende deze dag kunt u contact opnemen met:
Frans van Dorp f.vandorp@kooikerhondje.nl

Inschrijven

U kunt uw hond met dit formulier ook meteen opgeven voor het knie-onderzoek. Klik voor info knie-onderzoek