Regionale keuring

17Jun2023
Time: 10:00 - 17:00
Location: Apeldoornse KynologenClub

Direct naar andere evenementen op deze dag:
Nestkeuring
Knie-onderzoek

Regionale keuring

Op zaterdag 9 april 2022 organiseert de VHNK, naast de Nestkeuring, een Regionale keuring. Aan een regionale keuring is geen wedstrijdelement verbonden, er worden dus geen kwalificaties gegeven. Een regionale keuring is in eerste instantie bedoeld voor honden die nog nooit gekeurd zijn. Uiteraard zijn honden die al eerder zijn gekeurd ook van harte welkom.

Mocht u plannen hebben om met uw hondje te gaan fokken dan telt dit keurverslag tevens mee voor de exterieureisen gesteld in het Verenigingsfokreglement (VFR). Voor meer informatie VFR zie Fokkerij.

De uitgenodigde keurmeester is mw. Straaijer.

Na afloop van deze keuring ontvangt u een uitgebreid keurverslag.

Leeftijd

Om te kunnen inschrijven moet de hond op de dag van de keuring tenminste 6 maanden oud zijn.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor deze keuring bedraagt € 25,- per hond voor leden en € 35,- per hond voor niet-leden.

Wilt u het verschuldigde bedrag gelijktijdig met het aanmelden – onder vermelding van Regionale keuring, naam en NHSB-nummer hond – vooraf overmaken op IBAN: NL76 RABO0328 3694 89 BIC: RABO NL2U t.n.v. Vereniging Het Ned. Kooikerhondje.

Inschrijfformulier

Het inschrijfformulier inzenden uiterlijk 26 maart 2022.

Knieonderzoek

Op deze dag is het mogelijk om bij uw hond een knie-onderzoek (patella luxatie-onderzoek) te laten doen. Dit is verplicht voor honden waarmee u wilt fokken, maar ook bij de honden waar niet mee wordt gefokt is het van groot belang om een beeld te krijgen van wat er speelt binnen het ras, en hoe we daarmee moeten omgaan. Klik voor info en aanmelden knie-onderzoek

Workshops

Er is op deze dag ook gelegenheid om enkele workshops met uw hondje te volgen, zo hopen we dat het naast een leerzame dag, ook een gezellige, ontspannen dag wordt!
Tijdens de workshop “Fun in Balance” krijgt u een introductie in balans en coördinatie oefeningen.
Bij de workshop “Hoopers” leer je je hond een parcours te doorlopen bestaande uit hoepelvormige toestellen, (korte) tunnels, hekjes en tonnen. Elke workshop duurt ongeveer 30 minuten.

Vooraf inschrijven voor deelname aan deze workshops is niet benodigd. Per workshop betaalt u deze dag slechts € 5,- voor deelname. Op de dag zelf worden van de workshops meerdere sessies georganiseerd. Inschrijving en betaling voor deelname is op de dag zelf mogelijk bij ons secretariaat. Let op, het aantal plekken per sessie is beperkt (vol = vol).

Ook is deze dag een fotograaf aanwezig om uw geliefde viervoeter alleen of samen de nestgenoten geheel vrijblijvend op de foto te zetten. Van de fotograaf ontvangt u een link met de genomen foto’s. U kunt thuis besluiten of u een gekozen foto tegen een gering bedrag digitaal wilt ontvangen.

Corona

Ondanks de vele onzekerheden omtrent het coronavirus en de mogelijkheid voor het organiseren van activiteiten, houden wij als evenementencommissie goede hoop dat de nest- en regionale keuring dit jaar eindelijk weer georganiseerd kan worden. Houd er rekening mee dat op het evenement de dan vigerende coronaregels gelden.

Contact

Voor meer informatie betreffende de organisatie van deze dag kunt u contact opnemen met:

Ton van Geijlswijk, e-mail: t.vangeijlswijk@kooikerhondje.nl