Regionale keuring

1Jun2024
Time: 09:30
Location: Apeldoornse KynologenClub Polderweg 5 7327 GX Apeldoorn

Direct naar andere activiteiten op deze dag:

Regionale keuring

Op zaterdag 1 juni 2024 organiseert de VHNK, naast de Nestkeuring, een Regionale keuring. Aan een regionale keuring is geen wedstrijdelement verbonden, er worden dus geen kwalificaties gegeven. Een regionale keuring is in eerste instantie bedoeld voor honden die nog nooit gekeurd zijn. Uiteraard zijn honden die al eerder zijn gekeurd ook van harte welkom.

Mocht u plannen hebben om met uw hondje te gaan fokken dan telt dit keurverslag tevens mee voor de exterieureisen gesteld in het Verenigingsfokreglement (VFR). Voor meer informatie VFR zie Fokkerij.

De uitgenodigde keurmeester is mw. H. Warendorf

Na afloop van deze keuring ontvangt u een uitgebreid keurverslag. Deze wordt via de mail aan u toegezonden.

Leeftijd

Om te kunnen inschrijven moet de hond op de dag van de keuring tenminste 6 maanden oud zijn.

Inschrijfformulier

Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 12 mei 2024:

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor deze keuring bedraagt € 30,00 per hond voor leden en € 40,00 per hond voor niet-leden.

Wilt u het verschuldigde bedrag gelijktijdig met het aanmelden – onder vermelding van stamboomnaam en NHSB-nummer van de hond – vooraf overmaken op IBAN: NL76 RABO0328 3694 89 BIC: RABO NL2U t.n.v. Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje.

Knieonderzoek

Op deze dag is het mogelijk om bij uw hond een knie-onderzoek (patella luxatie-onderzoek) te laten doen. Dit is verplicht voor honden waarmee u wilt fokken, maar ook bij de honden waar niet mee wordt gefokt is het van groot belang om een beeld te krijgen van wat er speelt binnen het ras, en hoe we daarmee moeten omgaan.

Embark

Voor het ras is het van belang om van zoveel mogelijk Kooikerhondjes een volledige genotypering te laten doen om te kijken welke dieren nog unieke varianten van genen bij zich dragen en welke dus belangrijk zijn om mee te nemen naar de volgende generatie. Dit gebeurt middels een swab, waarmee wat wangslijmvlies afgenomen wordt. Dit is volkomen pijnloos voor uw hond.
Het voordeel om de test op deze dag te laten doen, is dat er een dierenarts aanwezig is, wat u een extra bezoek aan uw eigen dierenarts bespaart en dus ook extra consultkosten. Tevens betaalt de VHNK de verzendkosten naar Amerika, waar de test beoordeeld wordt.

Actief met je kooikerhondje!

Er is op deze dag ook gelegenheid om met een hond deel te nemen aan een heuse “Kooikerrace” waarbij uw samen met een hond een parcours vol leuke hindernissen en spellen doorloopt. Op het omheinde veld kunnen 2 kooikerhondjes en hun baasjes tegelijk een parcours afleggen.

Deelnemen aan de kooikerrace? Vooraf inschrijven voor deelname is niet benodigd. U kunt zich op de dag zelf melden bij de start van het parcours.

Dekreuenparade

Afgelopen jaren was er steeds minder belangstelling voor de dekreuenparade. Daardoor is besloten dit jaar geen parade te houden. Mogelijk dat in de toekomst dit op een andere wijze ingevuld gaat worden.

Contact

Voor meer informatie betreffende de organisatie van deze dag kunt u contact opnemen met:

Ton van Geijlswijk, e-mail: t.vangeijlswijk@kooikerhondje.nl