Kaart wordt geladen…

Wanneer
13-10-2018
10:00

Locatie
Beachclub NU Biddinghuizen


Boswandeling op 13 oktober in het Spijkbos in Biddinghuizen

Het Spijkbos ligt iets ten noorden van attractiepark Six Flags en omvat het noordelijk deel van de Boswachterij Spijk-Bremerberg in Flevoland.

De zandbank Het Spijk in de Zuiderzee, werd bij de inpoldering van Flevoland opgenomen en vormt de kern van het Spijkbos. Het bos, aangelegd tussen 1965 en 1973, bestaat voornamelijk uit dennen en sparren, omdat zij het beste gedijen op de zandige bodem.
De naaldbomen worden regelmatig afgewisseld met dichte struiken, getooid met scherpe doorns en oranje bessen. Dit zijn duindoorns, struiken die zich prima thuis voelen op het droge, schrale zand. Op plaatsen waar de bodem van betere kwaliteit is, zijn ook loofbomen aangeplant, zoals populieren, eiken en essen.
Middenin het Spijkbos ligt de spijkvijver. Bij mooi weer dient deze recreatieplas als zwemvijver. Er is een breed zandstrand en grasvelden.

spijkbos

De evenementencommissie van VHNK nodigt een ieder van harte uit om op 13 oktober mee te komen wandelen in het Spijkbos in Biddinghuizen. De wandeling is zowel voor leden als niet-leden van de vereniging, maar aan deze laatste groep wordt een bijdrage van € 2,50 per (gezins)inschrijving gevraagd. Ook niet kooikerhondjes zijn uiteraard van harte welkom.

Programma:

Vanaf 10.00 kunt u terecht in Beachclub NU voor een kop koffie (eigen rekening) of een sanitaire stop, maar uiteindelijk zullen we om 11.00 verzamelen bij de Parkeerplaats van het Spijkbos.
Vanaf deze parkeerplaats zullen wij gaan wandelen.

Het adres van Beachclub NU is:
Bremerbergdijk 10
8256 RD Biddinghuizen

Wilt u zich bij aankomst melden bij Corrie of Mariska? Dit kan zowel bij het restaurant als op de parkeerplaats bij het Spijkbos. Zij zijn herkenbaar aan een geel hesje.

Om vanaf dit restaurant bij de Parkeerplaats van het Spijkbos te komen, dient u de volgende route volgen. U vertrekt bij Beachclub NU en gaat vanaf de parkeerplaats rechtsaf de N306 op. Op het kruispunt gaat u linksaf de N309 richting Dronten. Bij het volgende kruispunt gaat u weer linksaf de N709 richting Biddinghuizen op. Op deze weg staat na 1,5 km een kleiner bord met daarop “SPIJKBOS” en moet u linksaf een landweg in en deze leidt naar de Parkeerplaats bij het Spijkbos. Het is een ritje van ongeveer 5 minuten, maar houdt rekening met parkeren en in- en uitstappen.

spijkbos

Voor mensen die rechtstreeks naar de Parkeerplaats willen gaan, is het dichtstbijzijnde adres: Olderbroekerweg 8 in Biddinghuizen. Komende vanuit Biddinghuizen, dient u ongeveer 1 km voor dit adres rechtsaf de landweg in te gaan. Komende vanaf de andere kant, dan dient u ongeveer 1 km na dit adres linksaf te slaan.

Om 11.00 starten we met de wandeling en beginnen we met een bezoek aan de Spijkvijver. Dit is zomers een recreatieplas voor zwemliefhebbers op 2 benen, maar nu mogen onze viervoeters hier naar hartenlust zwemmen en spelen. Na een poosje zullen wij onze wandeling vervolgen en worden wij over brede paden door een prachtig jong bos geleid.
Tegen 13.00 zullen wij weer terug zijn bij de Parkeerplaats en kunnen wij met de auto weer terug naar Beachclub NU gaan al waar een heerlijke broodmaaltijd à € 13,- p.p. op ons zal wachten.
In dit restaurant worden in het weekend ook feesten, partijen en bruiloften georganiseerd. Om begrijpelijke redenen is daarom niet toegestaan om uw hond mee naar binnen te nemen.

Aanmelden wandeling

Wilt u zich, ook als u niet blijft lunchen, toch aanmelden a.u.b.?
U kunt inschrijven t/m 7 oktober.

De uiterste aanmelddatum is verstreken.

Wilt u het verschuldigde bedrag (lunch à € 13,- en evt. toeslag à € 2,50) gelijktijdig met het verzenden van uw aanmelding overmaken naar rekeningnummer NL76 RABO 0328 3694 89, BIC: RABO NL2U, ten name van Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje. Wilt u dan duidelijk uw naam en het kenmerk “Lunch Spijkbos” vermelden? NB: Dit is een vernieuwd bankrekeningnummer!!

Tot slot nog 1 dringend verzoek: Wil een ieder het gebruik van flexlijnen tot een minimum beperken? Het is wenselijk dat wanneer de honden nog aangelijnd zijn, deze maximaal 1,5 meter bij u vandaan kunnen gaan en geen 5 meter (of meer) met diverse knooptechnieken tot gevolg.

Mochten er nog onduidelijkheden zijn, dan kunt u mij (Corrie) mailen: c.bastiaanse@kooikerhondje.nl