Boswandeling Weert

7okt2023
Tijd: 10:00
Locatie: Partycentrum/Restaurant “De Sluis”

Boswandeling op 7 oktober 2023 in de Weerter- en Budelerbergen in Limburg

Op 7 oktober 2023 gaan we weer eens heerlijk wandelen in het Zuiden des Lands. We gaan wandelen in de Weerter- en Budelerbergen.

De Weerter- en Budelerbergen, ook wel bekend als de Weerter- en Buulderbergen, is een natuurgebied van 912 hectare dat zich uitstrekt ter weerszijden van de grens van de Nederlandse gemeenten Cranendonck en Weert. Het is een internationaal belangrijk vogelgebied. De Weerter- en Budelerbergen zijn prachtig en bestaan uit een bosgebied met een heide- en stuifzandterrein. De stuifduinen geven een prachtig uitzicht en zorgen voor een aantrekkelijk en golvend natuurlandschap.

De evenementencommissie van VHNK nodigt u van harte uit om op 7 oktober te komen wandelen in de bossen en op de heide van Weert. LET OP: dit is een wandeling waarbij de honden aangelijnd zullen blijven. De wandeling is zowel voor leden als niet-leden van de vereniging, aan deze laatste groep wordt wel een bijdrage van € 2,50 per inschrijving gevraagd. Ook niet-kooikerhondjes zijn uiteraard van harte welkom.

Programma
  • Vanaf 10.00 uur zullen we verzamelen in Partycentrum/Restaurant “De Sluis” waar u dan een kopje koffie o.i.d. met eventueel een punt Limburgse vlaai erbij kunt nemen (voor eigen rekening).
  • Om 10.50 uur rijden we dan naar de parkeerplaats tegenover Hoco Beton, alwaar wij de wandeling starten. Dat is ca. 10 minuten rijden, daar gaan we zo’n 2 uurtjes wandelen. U kunt natuurlijk ook hier direct naar toe rijden.
  • Na de wandeling rijden we weer terug naar restaurant “De Sluis”
  • Om ongeveer 13.10 uur zullen we dan weer terug zijn voor de lunch. De kosten voor de lunch zijn € 14,-

Honden zijn weliswaar toegestaan in het restaurant, maar om de overlast zoveel mogelijk te beperken wordt u toch verzocht om uw hond(en) tijdens de lunch in de auto te laten.

Wilt u zich bij aankomst melden bij Corrie Bastiaanse. Voor degenen die mij niet kennen, ik zal op een in het oog springende plaats zitten en een geel hesje dragen. Tevens zal er een spandoek(je) van de VHNK zichtbaar zijn.
Tijdens de wandeling zullen alle leden van de Evenementencommissie en helpers een geel hesje dragen.

Het adres van restaurant De Sluis:
Industriekade 58
6006SJ Weert

Het adres waar we parkeren voor de wandeling is:
Trancheeweg tegenover nr. 5 (Dat is Hoco beton)
Weert

 

Aanmelden wandeling

Voor deze wandeling kunt u zich uitsluitend aanmelden via deze website.
Wilt u zich, ook als u niet blijft lunchen, toch aanmelden a.u.b.?
U kunt inschrijven t/m 30 september, uw betaling dient ook op 30 september binnen te zijn.


 
U kunt het verschuldigde bedrag (lunch à € 14,- en/of toeslag à € 2,50) gelijktijdig met het verzenden van uw aanmelding overmaken naar rekeningnummer NL76 RABO 0328 3694 89 t.n.v. Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje. Wilt u dan uw naam (zeker als het rekeningnummer niet op uw naam staat) en het kenmerk “Lunch Weert” vermelden?

Nog enkele mededelingen
  • Achteraan de groep lopen altijd een paar mensen om hondjes op te vangen die hun eigen route willen lopen. Het zou heel erg handig zijn als alle hondjes tijdens de wandeling een halsband/tuigje zouden dragen met daaraan een penning met hun naam en uw mobiele telefoonnummer. Wanneer men een hond vindt, zal hij waarschijnlijk rood/wit zijn en men kan ook nog constateren of het een reu of een teef is, maar dan houdt het zonder penning, op
  • Wij willen u er op attent maken dat u verantwoordelijk bent voor uw eigen hond. Dit laatste n.a.v. een incident tijdens de laatste wandeling waar een lid van de Evenementencommissie excuses moest maken voor het gedrag van een aantal honden (niet die van haar) ten opzichte van honden van een voorbijganger.
  • Tot slot nog een dringend verzoek: dit is een aangelijnde wandeling, wilt u geen flexlijnen gebruiken.

Mochten er nog onduidelijkheden zijn, dan kunt u mailen naar: m.mussert@kooikerhondje.nl of bellen 06 – 320 111 15

We hopen weer op een gezellige dag samen!

Mariska Mussert en Corrie Bastiaanse