Boswandeling Chaam

Kaart wordt geladen...

Wanneer
08 okt 2022
10:00-15:00

Locatie Brasserie ‘t Smokkelstrand


Boswandeling op 8 oktober 2022 in Chaam in Noord Brabant

Op 8 oktober 2022 gaan we weer eens heerlijk wandelen in het Brabantse Land waar het leven goed is. We gaan wandelen in de Chaamse bossen. Onderweg kunnen de honden heerlijk in het water plonsen en drinken.

De evenementencommissie van VHNK nodigt je van harte uit om op 8 oktober te komen wandelen in de bossen van Chaam. De wandeling is zowel voor leden als niet-leden van de vereniging, aan deze laatste groep wordt wel een bijdrage van € 2,50 per inschrijving gevraagd. Ook niet-kooikerhondjes zijn uiteraard van harte welkom.

Programma

Vanaf 10.00 uur zullen we verzamelen in Brasserie ’t Smokkelstrand op camping De Flaasbloem waar je dan een kopje koffie o.i.d. met eventueel iets lekkers erbij (voor eigen rekening) kunt nemen.
Om 11.00 uur gaan we zo’n 2 uur wandelen.
Om ongeveer 13.00 uur zullen we dan weer terug zijn voor de lunch bij de Brasserie. De kosten voor de lunch zijn € 14,–

Het adres van Brasserie ‘t Smokkelstrand is:
Flaasdijk 1
4861RC Chaam

De Brasserie is gelegen op camping De Flaasbloem, er zijn meerdere P-plaatsen op de camping. Voor het restaurant is de dichtstbijzijnde P-plaats links voor de slagboom. Er is een sanitairblok rechts bij slagboom.
We vertrekken per auto om ca. 10.45 uur richting de start van de wandeling. Die is gelegen (vanaf de camping gezien) aan het eind van de Flaasdijk rechts af (Alphensebaan), na ca. 150 m. linksaf (onverharde weg) daar vind je aan de rechterkant een P-plaats.
Als je dit stuk gaat lopen (ca. 900 m.) moeten de hondjes aangelijnd zijn.
Wanneer je mee gaat lunchen kun je na de wandeling de auto weer op één van de P-plaatsen op de camping zetten.

Honden zijn weliswaar toegestaan in het restaurant, maar om de overlast zoveel mogelijk te beperken word je toch verzocht om je hond(en) tijdens de lunch zo mogelijk in de auto te laten of in een bench te doen.

Wil je je bij aankomst melden bij Mariska Mussert of Corrie Bastiaanse? Voor degenen die hen niet kennen, zij zullen op een in het oog springende plaats gaan zitten en een geel hesje dragen, naast hen staat een spandoek(je) van de VHNK.

De paarse balletjes geven de weg naar het restaurant aan vanaf de slagboom.

Aanmelden

Voor deze wandeling kun je je uitsluitend aanmelden via deze website.
Wil je, ook als je niet blijft lunchen, je ter plaatse wel aanmelden a.j.b.?
Wil je ook, als je je opgegeven hebt en niet komt, even bellen? Mariska Mussert 06 320 111 15 of Corrie Bastiaanse 06 244 763 61.

Je kunt inschrijven en betalen tot 3 oktober, op de dag zelf kan er niet meer afgerekend worden.

Je kunt het verschuldigde bedrag (lunch à € 14 ,– en/of toeslag à € 2,50) gelijktijdig met het verzenden van je aanmelding overmaken naar rekeningnummer NL76 RABO 0328 3694 89 t.n.v. Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje. Wil je dan je naam en het kenmerk “Lunch Chaam” vermelden?

Punten van aandacht
  • Wanneer je je hondje onderweg kwijt bent, meld dat dan aan 1 van de begeleiders (geel hesje). Wacht niet tot aan het eind van de wandeling. Achteraan de groep lopen altijd een paar mensen om hondjes op te vangen die hun eigen route willen lopen. We nemen walkietalkies mee zodat we aan de begeleiders door kunnen geven wat voor hondje (kenmerk) we zoeken.
  • Het zou heel erg handig zijn als alle hondjes een halsband/tuigje zouden dragen met daaraan een penning met hun naam en je mobiele telefoonnummer. Wanneer er een hondje “gevangen” wordt en ze kunnen alleen doorgeven dat het een reu of een teef is en rood-wit is, schiet dat niet echt op.
  • Tevens willen we je erop attent maken dat je verantwoordelijk bent voor je eigen hond, dit om problemen met mede-wandelaars en anderen in het bos te voorkomen.
  • Tot slot nog een dringend verzoek: wil je als je hond aan de lijn loopt geen flexlijn gebruiken.

Mochten er nog onduidelijkheden zijn, dan kun je Mariska Mussert mailen: m.mussert@kooikerhondje.nl

Denk je mee?

Het was ook deze keer weer een hele klus om een losloopgebied te vinden met gelegenheid om de lunch te gebruiken, mocht je een leuk gebied weten dan houden wij ons van harte aanbevolen.

Waar zijn we naar op zoek?

  • een losloopgebied met aan de start een restaurant van waaruit we kunnen verzamelen en starten en na de wandeling kunnen lunchen
  • een restaurant waar honden welkom zijn
  • een gebied van ca. 5 km met niet te smalle paden
  • het liefst een P-plaats in het zicht vanwege de hondjes die in de auto blijven

Tip!
Maak een print van de website: Boswandeling Chaam VHNK of neem het Mededelingenblad mee!

Mariska Mussert en Corrie Bastiaanse