Regionale keuring

17jun2023
Tijd: 10:00 - 17:00
Locatie: Apeldoornse KynologenClub

Direct naar het andere evenement op deze dag:
Nestkeuring
Extra:
Mogelijkheid tot afname Embarktest

Regionale keuring

Op zaterdag 17 juni 2023 organiseert de VHNK, naast de Nestkeuring, een Regionale keuring. Aan een regionale keuring is geen wedstrijdelement verbonden, er worden dus geen kwalificaties gegeven. Een regionale keuring is in eerste instantie bedoeld voor honden die nog nooit gekeurd zijn. Uiteraard zijn honden die al eerder zijn gekeurd ook van harte welkom.

Mocht u plannen hebben om met uw hondje te gaan fokken dan telt dit keurverslag tevens mee voor de exterieureisen gesteld in het Verenigingsfokreglement (VFR). Voor meer informatie VFR zie Fokkerij.

De uitgenodigde keurmeester is mw. F.L. Mensink

Na afloop van deze keuring ontvangt u een uitgebreid keurverslag.

Leeftijd

Om te kunnen inschrijven moet de hond op de dag van de keuring tenminste 6 maanden oud zijn.

Inschrijfformulier

Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 28 mei 2023.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor deze keuring bedraagt € 27,50 per hond voor leden en € 37,50 per hond voor niet-leden.

Wilt u het verschuldigde bedrag gelijktijdig met het aanmelden – onder vermelding van Regionale keuring, naam en NHSB-nummer hond – vooraf overmaken op IBAN: NL76 RABO0328 3694 89 BIC: RABO NL2U t.n.v. Vereniging Het Ned. Kooikerhondje.

Knieonderzoek

Doordat er deze dag geen gekwalificeerde arts beschikbaar is kunnen we helaas geen knieonderzoek (patella-luxatie) aanbieden.

Als u plannen heeft om te gaan fokken met uw hondje (zowel de reu als de teef) is dit onderzoek volgens het Verenigingsfokreglement wel verplicht. Uiteraard hopen wij volgend jaar wel weer deze mogelijkheid tot onderzoek te kunnen aanbieden. Wij hopen hiervoor op uw begrip.

Wilt u het onderzoek alsnog dit jaar laten verrichten? U kunt via onderstaande link opzoeken welke dierenarts dit onderzoek mag doen, kies als specialiteit Patella luxatie, via: Dierenartsen gezondheidsonderzoeken (houdenvanhonden.nl)

Actief met je kooikerhondje!

Er is op deze dag ook gelegenheid om workshop “Hoopers” te volgen of deel te nemen aan de ”Kooikerrace”. Zo hopen we dat het naast een leerzame dag, ook een gezellige, ontspannen dag wordt!

Bij hoopers is het de bedoeling dat de hond een parcours met voornamelijk “Hoops”, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen aflegt. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie ‘gestuurd’.

Ook is het mogelijk om met een hond deel te nemen aan een heuse “Kooikerrace” waarbij uw samen met een hond een parcours vol leuke hindernissen en spellen doorloopt. Op het omheinde veld kunnen 2 kooikerhondjes en hun baasjes tegelijk een parcours afleggen.

Deelnemen aan de workshop hoopers? Vooraf inschrijven voor deelname is niet benodigd. Inschrijving voor deelname (gratis) is op de dag zelf mogelijk bij ons secretariaat. Op de dag zelf worden van de workshop hoopers meerdere sessies georganiseerd. Let op, het aantal plekken per sessie is beperkt (vol = vol).

Deelnemen aan de kooikerrace? Vooraf inschrijven voor deelname is niet benodigd. U kunt zich op de dag zelf melden bij de start van het parcours.

Fotograaf

Ook is deze dag een fotograaf aanwezig om uw geliefde viervoeter alleen of samen de nestgenoten geheel vrijblijvend op de foto te zetten. Van de fotograaf ontvangt u een link met de genomen foto’s. U kunt thuis besluiten of u een gekozen foto tegen een gering bedrag digitaal wilt ontvangen.

Contact

Voor meer informatie betreffende de organisatie van deze dag kunt u contact opnemen met:

Ton van Geijlswijk, e-mail: t.vangeijlswijk@kooikerhondje.nl