Voorjaarswandeling te Oostvoorne

23mrt2024
Tijd: 10:00 - 14:00
Locatie: Het Wapen van Marion 3233 CV Oostvoorne

Zeehonden spotten op 23 maart 2024 aan het voormalige autostrand in Oostvoorne

Op 23 maart 2024 willen wij gaan wandelen op het strand in Oostvoorne.
Op dit strand kon men in het verleden met de auto het strand oprijden tot aan de vloedlijn. Medio 1955 maakten op een mooie zomerdag hier zo’n 1500 mensen met hun auto gebruik van. Halverwege de jaren 70 is dit aantal opgelopen naar 2500 bezoekers. Vanaf de jaren 80 kwamen de natuurorganisaties in verzet hiertegen, omdat de diverse broedgebieden verstoord werden. Na jaren van strijd is het sinds 2004 verboden om met de auto het strand op te rijden en is het het duurzaamste stukje kust van Nederland.

Het strand is een prachtig natuurgebied en daarmee eigenlijk de wadden van Zuid-Holland. Het ligt in een baai en is daarom geliefd bij zowel trekvogels als kitesurfers. Een prachtig natuurstrand waar natuurliefhebbers en watersporters samen komen. Vanaf de grote parkeerplaats in de duinen kun je wandeling maken naar de kustlijn waar je soms kiters of met verrekijker ook zonnende zeehonden kunt bewonderen. Het voormalige autostrand in Oostvoorne is een breed strand waar honden het hele jaar door los mogen rennen, zwemmen en ravotten. Met uitzondering van een stukje vogelbroedgebied mogen de honden overal los.

De evenementencommisie van VHNK nodigt u van harte uit om op 23 maart te komen wandelen op het voormalige autostrand in Oostvoorne.
De wandeling is zowel voor leden als niet-leden van de vereniging, aan deze laatste groep wordt wel een bijdrage van € 2,50 per inschrijving gevraagd. Ook niet kooikerhondjes zijn uiteraard van harte welkom om mee te wandelen.

Programma

Vanaf 10:00 zullen we verzamelen bij/in restaurant “Aan Zee” waar u een kop koffie o.i.d. met huisgemaakt gebak voor eigen rekening kunt nemen.

Om 11:00 gaan we beginnen aan de wandeling. De eerste 760 meter voert ons dicht langs de duinen en i.v.m. met de vele wilde dieren, mogen ze dit eerste stuk nog niet los. Na een 10-15 minuten zijn we dan aangekomen bij het grote brede strand en mogen ze los. Hondjes kunnen hier naar hartenlust rennen, ravotten, spelen of gewoon rustig wandelen. Wij zullen dan een stuk richting Rockanje lopen en proberen zeehonden te spotten. Na verloop van tijd zullen we omdraaien en weer terug naar de P-plaats bij “Aan Zee” lopen. Het zal voor zich spreken dat de honden dan het laatste deel weer aangelijnd dienen te worden.

Om 13:00 wacht ons een lunch in “Het Wapen van Marion”, welke u gepasseerd bent op weg naar de verzamelplaats. De lunch bedraagt deze keer €22,50 en zal bestaan uit diverse belegde broodjes, dagsoep, koffie, thee, melk en sap. Wij zitten in een aparte zaal en hondjes mogen gewoon mee naar binnen.

Locatie

Parkeren (en verzamelen) kan op de grote P-plaats bij paviljoen Aan Zee aan het einde van de strandweg (navigatie; Strandweg 1, Oostvoorne).

Het adres van Het Wapen van Marion is:
Zeeweg 60, Oostvoorne
Deze heeft ook een ruime P-plaats.

Wilt u zich bij aankomst melden bij Corrie Bastiaanse. Voor degene die haar niet kennen, zij zal op een in het oog springende plaatsje in het restaurant zitten en een geel hesje dragen. Ook de overige leden en helpers van de evenementencommissie zullen tijdens de wandeling een geel hesje dragen.

Aanmelden wandeling

Voor deze wandeling kunt u zich uitsluitend aanmelden via de website.
Wilt u zich, ook als u niet blijft lunchen, toch aanmelden a.u.b.?
U kunt inschrijven t/m 17 maart, uw betaling dient ook op 17 maart binnen te zijn.

U kunt het verschuldigde bedrag (lunch à € 22,50 en/of toeslag à € 2,50) gelijktijdig met het verzenden van uw aanmelding overmaken naar rek.nr. NL 76 RABO 0328 3694 89 t.n.v. Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje. Wilt u bij het kenmerk vermelden “Lunch Oostvoorne” en graag uw naam wanneer deze afwijkt van de rekeninghouder.

Overig informatie

Achteraan zullen een paar ‘vangers’ lopen om de hondjes die vroegtijdig terug willen gaan op te vangen. Het zou heel erg handig zijn als alle hondjes tijdens deze wandeling een penning met hun naam en uw mobiele telefoonnummer zouden dragen.

Mochten er nog onduidelijkheden zijn, dan kunt u mailen naar: c.bastiaanse@kooikerhondje.nl
of whatsappen naar 06 244 76 361