Voorjaarswandeling te Appelscha

25mrt2023
Tijd: 10:00 - 14:00
Locatie: RCN Camping De Roggeberg

Boswandeling Nationaal Park Drents-Friese Wold in Appelscha (F)

Er zijn nog maar weinig plaatsen in Nederland waar je zo’n groot natuurgebied vindt als Het Drents-Friese Wold. Het ligt op de grens van de provincies Drenthe en Friesland en het is met 61 km² één van de grootste aaneengesloten bosgebieden van ons land. Je vindt er naast bos ook heide, vennetjes en zandverstuivingen. Het is een ideaal gebied voor natuur- en rustzoekers.

De evenementencommissie van VHNK nodigt een ieder van harte uit om op zaterdag 25 maart 2023 mee te komen wandelen in Nationaal Park Het Drents-Friese Wold in Appelscha (F).
De wandeling is zowel voor leden als voor niet-leden van de vereniging, maar van deze laatste groep wordt wel een bijdrage van € 2,50 per (gezins)inschrijving gevraagd. Ook niet-kooikerhondjes zijn natuurlijk weer van harte welkom.

Programma

Vanaf 10:00 uur zullen we verzamelen in/bij het restaurant van RCN Camping De Roggeberg. Dit restaurant zit rechts naast de receptie en heeft een eigen ingang. U kunt hier (op eigen kosten) een kopje koffie/thee nemen met eventueel iets lekkers daarbij.

Het adres van RCN Camping De Roggeberg is
De Roggeberg 1
8426 GK APPELSCHA
Tel: 088 166 5229

Wilt u zich bij aankomst melden bij Corrie Bastiaanse? Ik zal net als de andere commissieleden een geel hesje dragen en op een in het oog springende plaats in het restaurant zitten, waar ook een spandoek(je) van de VHNK zichtbaar zal zijn.

Om 11:00 uur gaan we starten met de wandeling.
We vertrekken vanaf de camping en lopen dan eerst een stuk op/ langs de openbare weg De Roggeberg. Hier houden wij onze honden aangelijnd. Op een gegeven moment zullen wij aan de rechterkant het bos induiken en vanaf dat punt kunnen de hondjes los.

Wij zullen ongeveer 2 uur wandelen en ernaar streven om om 13:00 uur weer terug te zijn in het restaurant. Daar zal dan een lunchbuffet à € 22,50 voor ons klaarstaan. Door diverse prijsstijgingen van o.a. grondstoffen en personeel, heeft ook dit restaurant haar prijs moeten verhogen. Wij realiseren ons dat dit een forse stijging is, maar willen u toch de mogelijkheid bieden. U kunt er ook voor kiezen om van de lunchkaart van dit restaurant te eten, denkt u er dan aan om zelf even een tafel te reserveren?

Honden zijn weliswaar toegestaan in het restaurant, maar om de overlast zo veel mogelijk te beperken wordt u verzocht uw hond(en) tijdens de lunch in de auto te laten.

Aanmelden wandeling

Voor deze wandeling kunt u zich uitsluitend aanmelden via deze website. Wilt u zich, ook als u niet blijft lunchen, toch aanmelden a.u.b.? U kunt aanmelden (en betalen) tot 18 maart 2023.

Wilt u het verschuldigde bedrag (lunch € 22,50 en evt. toeslag à € 2,50) gelijktijdig met het verzenden van uw aanmelding overmaken naar het rekeningnummer NL76 RABO 0328 3694 89 t.n.v. Ned. Kooikerhondje-Evenementencommissie. Wilt u dan uw naam (zeker als het rekeningnummer niet op uw naam staat) en het kenmerk “Lunch Appelscha” vermelden?

Een paar verzoeken
  • Achteraan de groep lopen altijd een paar mensen, met gele hesjes aan, om de hondjes op te vangen die een eigen route willen lopen. Het is voor deze mensen erg wenselijk als alle honden een halsband of tuigje dragen met daaraan een penning met hun naam en uw telefoonnummer.
  • Tevens willen wij je er op attent maken dat u verantwoordelijk bent voor uw eigen hond(en). Dit laatste n.a.v. een incident tijdens een wandeling waar een lid van de commissie excuses moest maken voor het gedrag van een aantal hond(en) t.o.v. honden van de voorbijganger.
  • Tenslotte nog dringend verzoek: Wilt u wanneer de honden nog aangelijnd moeten zijn, het gebruik van flexlijnen tot een minimum beperken?

Mochten er nog onduidelijkheden zijn, dan kunt u mij mailen op: c.bastiaanse@kooikerhondje.nl
Uitsluitend bij echt dringende zaken kunt u mij bellen of appen op 06 244 76 361