Workshop ringtraining

Kaart wordt geladen...

Wanneer
05 mrt 2022
10:00-17:00

Locatie Dogcenter Kerkwijk


Workshop ringtraining

Op zaterdag 5 maart 2022 organiseert de VHNK een workshop ringtraining.
Ben je een beginnende exposant en weet je niet precies wat er komt kijken bij het showen? Merk je dat je hond door de coronaperiode de vele indrukken op een show nog best spannend vindt? Dan is deze workshop er één voor jou!

Raskeurmeester en ervaren handler Astrid Straaijer leert je in een circa 2 uur durende workshop alles wat je moet weten over het showen van je hond. De workshop is een combinatie van theorie/uitleg en dit vervolgens in de praktijk brengen met je hond tijdens een keuring. Dit met als belangrijkste doel om het samenspel tussen jou en je hond te optimaliseren en de hond met meer zelfvertrouwen en plezier door de ring te laten gaan. Het showen van een hond gaat om meer dan alleen het mooi zijn, het gaat om de gehele presentatie, uitstraling, plezier en samenwerking.

Aan bod komen o.a.:

  • Wat wordt er verwacht van mij en mijn hond op een keuring?
  • Hoe presenteer je jezelf?
  • Motivatie van je hond in de ring
  • Betasten door een keurmeester
  • Wanneer, bij welk tempo laat jouw hond het beste gangwerk zien?

Tijdens het praktijkgedeelte zullen we de theorie in de praktijk gaan brengen. We gaan oefenen met de verschillende elementen van de individuele keuring: gebit tonen, betasten, in stand blijven en blijven staan en het gangwerk tonen. Je ontvangt feedback over hoe je je hond nog beter kunt presenteren. Dit om samen met je hond een (nog) beter koppel te worden en zowel baas als hond een extra dosis zelfvertrouwen en plezier mee te kunnen geven.

Uiteraard neem je tijdens deze workshop je eigen hond mee zodat je niet alleen theoretische kennis vergaart, maar het geleerde ook meteen in de praktijk kunt brengen tijdens een ‘oefenkeuring’. Denk daarnaast ook aan een showlijn, showketting/dunne halsband/halsband, snoepjes voor de hond en optioneel een bench.

Aanmelden deelname

Deze dag zullen minimaal 2 sessies (ochtend- en middag) van de workshop worden gegeven. Heeft u zin en interesse om met uw hond deel te nemen; ga dan snel naar onze website en laat ons dit weten via een registratie! Registratie is mogelijk t/m 24 januari. Let op, deze registratie is geen bevestiging van deelname. Tevens zal het aantal deelnemers per sessie beperkt zijn.

Eind januari zal op basis van het aantal geïnteresseerden en de dan actuele coronastatus een definitieve beslissing worden genomen over de indeling en het aantal deelnemers aan deze workshop. Wij willen u erop wijzen dat op basis van de huidige vigerende regels elke deelnemer een coronatoegangsbewijs (QR-code vaccinatie of negatief testbewijs) dient te kunnen tonen.

Begin februari ontvangen geselecteerde deelnemers een officiële uitnodiging voor deelname aan de workshop. Bij grote interesse voor deze workshop zullen wij uiteraard de mogelijkheden verkennen om een tweede workshop dag te organiseren voor leden en niet-leden.

Locatie

Dogcenter Kerkwijk
Jan Stuversdreef 4 te Kerkwijk
Kosten leden VHNK € 20,-
Kosten niet-leden VHNK € 27,50

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze workshop dan kunt mailen naar l.adams@kooikerhondje.nl