Workshop ringtraining

Kaart wordt geladen...

Wanneer
25 sep 2022
09:30-17:00

Locatie Dogcenter Kerkwijk


Workshop ringtraining

Op zondag 25 september 2022 organiseert de VHNK een workshop ringtraining.
Ben je een beginnende exposant en weet je niet precies wat er komt kijken bij het showen? Merk je dat je hond de vele indrukken op een show nog best spannend vindt? Dan is deze workshop er één voor jou!

Raskeurmeester en ervaren handler Astrid Straaijer leert je in een circa 2 uur durende workshop alles wat je moet weten over het showen van je hond. De workshop is een combinatie van theorie/uitleg en dit vervolgens in de praktijk brengen met je hond tijdens een keuring. Dit met als belangrijkste doel om het samenspel tussen jou en je hond te optimaliseren en de hond met meer zelfvertrouwen en plezier door de ring te laten gaan. Het showen van een hond gaat om meer dan alleen het mooi zijn, het gaat om de gehele presentatie, uitstraling, plezier en samenwerking.

Theorie Uitleg door keurmeester

Aan bod komen o.a.:

  • Wat wordt er verwacht van mij en mijn hond op een keuring?
  • Hoe presenteer je jezelf?
  • Motivatie van je hond in de ring
  • Betasten door een keurmeester
  • Wanneer, bij welk tempo laat jouw hond het beste gangwerk zien?

Tijdens het praktijkgedeelte zullen we de theorie in de praktijk gaan brengen. We gaan oefenen met de verschillende elementen van de individuele keuring: gebit tonen, betasten, in stand blijven en blijven staan en het gangwerk tonen. Je ontvangt feedback over hoe je je hond nog beter kunt presenteren. Dit om samen met je hond een (nog) beter koppel te worden en zowel baas als hond een extra dosis zelfvertrouwen en plezier mee te kunnen geven.

Overzicht Tandjes kijken

Uiteraard neem je tijdens deze workshop je eigen hond mee zodat je niet alleen theoretische kennis vergaart, maar het geleerde ook meteen in de praktijk kunt brengen tijdens een ‘oefenkeuring’. Denk daarnaast ook aan een showlijn, showketting/dunne halsband/halsband, snoepjes voor de hond en optioneel een bench.

Aanmelden deelname

Deze dag zullen minimaal 2 sessies (ochtend- en middag) van de workshop worden gegeven. Heb je zin en interesse om met je hond deel te nemen; laat ons dit weten door registratie via onderstaand formulier! Registratie is mogelijk t/m 29 augustus. Let op, deze registratie is geen bevestiging van deelname. Tevens zal het aantal deelnemers per sessie beperkt zijn.

Bij grote belangstelling voor deelname aan deze workshop zal voorrang worden gegeven aan beginnende exposanten of exposanten met honden in de leeftijd van maximaal 2 jaar. Heb je op dit moment een pup in huis? Ook dan is het mogelijk om je aan te melden voor deelname aan de workshop ringtraining mits de pup minimaal 4 maanden oud is ten tijde van de workshop.

Begin september ontvangen geselecteerde deelnemers een officiële uitnodiging voor deelname aan de workshop.

Locatie

Dogcenter Kerkwijk
Jan Stuversdreef 4 te Kerkwijk

Kosten leden VHNK € 20,-
Kosten niet-leden VHNK € 27,50

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze workshop dan kunt je mailen naar l.adams@kooikerhondje.nl