Workshop ringtraining

Kaart wordt geladen...

Wanneer
22 apr 2023
10:00-17:00

Locatie Dogcenter Kerkwijk


Workshop ringtraining: nog enkele plaatsen beschikbaar

Op zaterdag 22 april 2023 organiseert de VHNK een workshop ringtraining.

Ben je deelnemer aan de nestkeuring en/of regionale keuring op 17 juni a.s. en weet je niet precies wat er komt kijken bij het showen? Of ben je een beginnende exposant en merk je dat je hond de vele indrukken op een show nog best spannend vindt?

Meld jezelf dan aan voor de workshop ringtraining op 22 april a.s.! Let op, voor de ochtend- en middagsessie zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden voor deelname is nog mogelijk t/m maandag 17 april a.s. VOL = VOL

Tijdens een 2 uur durende workshop leer je alles wat je moet weten over het showen van je hond. De workshop is een combinatie van theorie/uitleg en dit vervolgens in de praktijk brengen met je hond tijdens een keuring. Dit met als belangrijkste doel om het samenspel tussen jou en je hond te optimaliseren en de hond met meer zelfvertrouwen en plezier door de ring te laten gaan. Het showen van een hond gaat om meer dan alleen het mooi zijn, het gaat om de gehele presentatie, uitstraling, plezier en samenwerking.

Theorie Uitleg door keurmeester

Aan bod komen o.a.:

  • Wat wordt er verwacht van mij en mijn hond op een keuring?
  • Hoe presenteer je jezelf?
  • Motivatie van je hond in de ring
  • Betasten door een keurmeester
  • Wanneer, bij welk tempo laat jouw hond het beste gangwerk zien?

Tijdens het praktijkgedeelte zullen we de theorie in de praktijk gaan brengen. We gaan oefenen met de verschillende elementen van de individuele keuring: gebit tonen, betasten, in stand blijven en blijven staan en het gangwerk tonen. Je ontvangt feedback over hoe je je hond nog beter kunt presenteren. Dit om samen met je hond een (nog) beter koppel te worden en zowel baas als hond een extra dosis zelfvertrouwen en plezier mee te kunnen geven.

Overzicht Tandjes kijken

Uiteraard neem je tijdens deze workshop je eigen hond mee zodat je niet alleen theoretische kennis vergaart, maar het geleerde ook meteen in de praktijk kunt brengen tijdens een ‘oefenkeuring’. Denk daarnaast ook aan een showlijn, showketting/dunne halsband/halsband, snoepjes voor de hond en optioneel een bench.

Aanmelden deelname

Deze dag worden 2 sessies van de workshop georganiseerd:

  • Ochtend: 9.30u-11.30u
  • Middag: 13.00u-15.00u

Registratie is mogelijk t/m 17 april a.s. Let op, deze registratie is geen bevestiging van deelname. U ontvangt uiterlijk dinsdag 18 april een bevestiging van deelname aan de workshop.

Locatie

Dogcenter Kerkwijk
Jan Stuversdreef 4 te Kerkwijk

Kosten leden VHNK € 20,-
Kosten niet-leden VHNK € 27,50

Reeds showervaring of al eerder deelgenomen aan de VHNK workshop ringtraining?
Heb je reeds eerder deelgenomen aan de VHNK workshop ringtraining of heb je al enige showervaring maar toch behoefte aan een workshop ringtraining? Meld je dan aan via de knop “Aanmelden workshop” en laat ons dit weten via het opmerkingenveld. Bij voldoende interesse verkennen wij de mogelijkheden om op 22 april ook voor de meer ervaren exposant een sessie te organiseren.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze workshop dan kunt je mailen naar l.adams@kooikerhondje.nl