Fit2Breed

Met de Fit2Breed software is het mogelijk om alle belangrijke gegevens (ziektegegevens, uitslagen van screeningsonderzoeken, risicoschattingen en fokwaardeschattingen, uitslagen van mono genetische DNA-testen en SNP-data voor genetische variëteit) te analyseren en zo tot een wetenschappelijk onderbouwd fokadvies te komen. Voor de fokker houdt dit in dat hij zijn teef kan invullen in de module, waarna hij een lijst krijgt met alle reuen, gesorteerd op geschiktheid. Ook is het mogelijk om een gewenste combinatie van een reu en een teef in te vullen, waarbij vervolgens wordt aangegeven of deze combinatie al dan niet geschikt is.

Om het systeem zo goed mogelijk te kunnen laten draaien, is het van groot belang dat er zo veel mogelijk gegevens in het systeem worden ingevoerd.
De Beta-versie van Fit2Breed is inmiddels beschikbaar.

Hieronder volgen enkele verwijzingen die handig zijn rondom Fit2Breed:

 • Webinar Fit2Breed project
  Voor meer informatie over het Fit2Breed project bekijkt u deze opname van de webinar hierover.
 • Accountaanvraag Beta-versie
  Voor het aanmaken van een account voor deelname aan de Beta-versie van Fit2Breed.
 • Feedback Beta-versie
  Heeft u naar aanleiding van het gebruik van de Beta-versie feedback? Dit vernemen wij graag middels bovenstaande link. Met uw feedback helpt u om Fit2Breed verder te verbeteren!
 • Toestemming gebruik DNA uitslagen / SNP-profiel
  Via deze weg is het alsnog mogelijk om toestemming te geven voor het gebruik van DNA testuitslagen in Fit2Breed. Ook kunt u toestemming geven om een eventueel beschikbaar SNP-profiel van uw hond te gebruiken in Fit2Breed.
 • Toestemming toevoegen e-mailadres
  Gebruik deze link als u uw e-mailadres alsnog wilt toevoegen op de pagina van uw hond in Fit2Breed.
 • Aanvraag Embarkprofiel UU
  Wilt u een aanvraag doen voor genotyperen via Embark, dan kunt u via Universiteit Utrecht een testkit bestellen tegen gereduceerde tarief.

Nog vragen naar aanleiding van deze pagina? Kijk dan bij de Veelgestelde vragen.