Nieuwe regels registratie hond

Per 1 november 2021 vernieuwd Identificatie & Registratiesysteem Hond

Is uw hond al gechipt en geregistreerd? In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt. Vanaf 1 november 2021 komen hier regels bij.

Het nieuwe Identificatie & Registratie (I&R) Hond zorgt voor een betere controle op de hondenhandel. In het nieuwe I&R Hond worden fokkers, importeurs, dierenartsen en chippers geregistreerd. Het is straks direct duidelijk waar de hond vandaan komt. En van wie de hond een chip en paspoort kreeg. De bestaande registratieplicht voor bedrijfsmatige houders van huisdieren blijft bestaan.

Meer lezen over wat er voor u gaat veranderen als fokker? Ga dan naar:

Registratie van honden | RVO.nl | Rijksdienst

Overlijden Magda Schmal

Ons bereikte het verdrietige nieuws dat na een kort en heftig ziekbed ons lid Magda Schmal is overleden op 4 september jl.

Magda was sinds de jaren 90 lid van de VHNK en heeft onder de kennelnaam “van de Stam Pollefleur” tussen 1997 en 2014 diverse nestjes kooikerhondjes gefokt. Ze heeft in al die jaren aan veel verenigingsactiviteiten deelgenomen en was jarenlang lid van het Demoteam. Veel van onze leden zullen haar daarom ook kennen. De laatste jaren kwam ze met haar grote liefde, haar man Arie, naar de wandelingen. Wat heeft ze genoten van de bezigheden met haar honden en wat keek ze uit naar het komende nest van haar jongste teefje Donja! Helaas zal zij dit niet meer kunnen meemaken.

Wij wensen Arie en de familie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit enorme verlies.


Namens het bestuur van de Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje (VHNK)

Ivm de heersende coronamaatregelen is het bijwonen van de uitvaart enkel mogelijk voor genodigden.