Boaz

Boaz

Boaz
Leeftijd: bijna 3 jaar
Geslacht: reu
Vanaf: 01-10-2021

Nieuw thuis gezocht voor Boaz

Boaz (reu, bijna 3 jaar) is een echte kooiker: nieuwsgierig, slim, onzeker (maar meestal wint de nieuwsgierigheid), op zijn ruimte gesteld, actief, prikkelgevoelig, wil graag werken, eenkennig (je moet hem voor je winnen).

Helaas is Boaz bij ons vaak overprikkeld en lukt het niet goed om hem in een ontspannen staat te krijgen. We hadden gehoopt dat een verhuizing uit de stad naar het buitengebied voor rust zou zorgen. Dit heeft wel geholpen, maar is niet voldoende gebleken. We hebben ontdekt dat hij bij ons eenduidige begeleiding en voorspelbaarheid mist. Dit kunnen wij hem in ons gezin niet bieden.

De overprikkeling heeft er helaas toe geleid dat zich een aantal bijtincidenten heeft voorgedaan, met name bij kinderen. Wij hebben het volste vertrouwen dat Boaz met de juiste begeleiding het bijten zal laten, maar een nieuw thuis waar geen inwonende kinderen zijn, is nu wel het beste voor hem. Omdat hij zo gevoelig en slim is (en de ruimte pakt die hij krijgt), is het ook belangrijk dat zijn nieuwe baasje ervaring heeft met dit type hond.

Als je zijn signalen snapt en daarop anticipeert, heb je echt een trouwe, lieve hondenvriend aan hem. Het is ons ook opgevallen dat hij erg geniet van de nabijheid van sommige andere honden. Een thuis waar al één of meer stabiele teven wonen, is zeker een optie.
Boaz houdt ervan om bij je te zijn en gaat graag aan je voeten liggen. Ook is hij dol op spelletjes spelen en verstoppertje is daarbij favoriet. Snuffelwerkjes vindt hij ook leuk. Boaz is graag buiten: even lekker rennen vindt hij heerlijk, maar slapen in het zonnetje doet hij ook graag. Los lopen is bij ons een uitdaging, omdat hij soms compleet zijn neus achterna kan gaan. Een omheinde buitenruimte zou dan ook fantastisch voor hem zijn.

Het huis delen met een kat is Boaz niet gewend. Hij is wel nieuwsgierig naar katten, maar als ze wegrennen, gaat hij er achteraan. Boaz kent de basiscommando’s, kan makkelijk alleen zijn (is ook goed voor zijn rust), is zindelijk en volledig ingeënt. Hij is niet gecastreerd, maar wel chemisch gecastreerd geweest.

Heb jij het gevoel dat je Boaz een fijn nieuw thuis kan bieden? We ontmoeten je graag. Neem bij interesse of voor vragen contact op met de Kooikervereniging.

Eventuele geïnteresseerden kunnen contact opnemen met:

Mw. C.M.L. v.d. Berg-Janssen
Tel. 0348-445811 (ma-vrij 15.00-17.00 uur)
puppyinfo@kooikerhondje.nl